Lav selv en omni bouncer og spar 250 kroner

Der findes flere typer bouncere til at sætte på små batteriblitz, fælles for dem alle er, at de bare er "hætter" lavet af transparent mælkehvid plastik, og så er de uforskammet dyre.

Derfor er det oplagt at spekulere i, at lave en billig gør det selv model. Og her følger en opskrift på, hvordan man selv kan lave en bouncer af en tom plastflaske, hvor der har været drikke cultura i.

1). Udgangspunktet er en 1/2 liters plastflaske, hvor der har været drikke cultura i. Flasken skylles grundigt og tørres. 2). Herefter skæres etiketten af, det er nemlig kun noget tynd plastik, der er krympet uden på den mælkehvide plastflaske.

3). Så måles omkredsen på blitze'en, det kan gøres med et målebånd eller et stykke snor. 4). Målet markeres med en tuschpen på flaskens hals.

5). Med hjælp fra en linial tegnes der en streg hele vejen rundt på flasken hals. 6). Med en hobbykniv skæres toppen af plastflasken.

7). Den færdige bouncer. 8). Her er bounceren monteret på en Metz mecablitz, det smarte er, at den tragtformede hals gør, at flasken kan tilpasses, så den sidder stramt på forskellige størrelser blitz.


Bounceren sluger ganske vist noget lys, men til gengæld giver den et lækkert blødt lys.

Go' arbejdslyst...© 2000 Niels Ebbesen - grafiker & fotograf
Valhals Plads 23 · 3650 Ølstykke · +45 47 17 56 22 · +45 40 33 69 40
info@niels-ebbesen.net · www.niels-ebbesen.net