Danske on-line fotogallerier   
  On-line fotogallerier og billedbureauer
  Fotografi generelt
  Photo of the day sites
  Søgning fotografiske emner
  Billedsøgemaskiner
  Firmaer fotoudstyr & materialer
  Foto undevisning og uddannelse
  Software
  Diverse emner
 

Danske on-line fotogallerier

ARC-PIC.COM -
- er et on-line galleri med nutidige billeder fra den storslået grønlandske natur samt hverdagen i Grønland. ARC-PIC.COM drives af biolog Carsten Egevang og der er løbende tilgang af nye billeder til siden. (GL)
 
BioPix -
- er et søgbart biologisk fotoarkiv, med billeder af planter, dyr, svampe mm., mest fra den danske natur, men også fra de øvrige nordiske lande. De fleste organismer er vist med deres danske populærnavn, og artsnavn på latin. (DK)
 
Haven på Overdrevet -
- Jørn Dannesboe er en kendt forfatter og havebrugsfotograf, der har udgivet flere bøger, og skrevet mange artikler, som er rigt illustreret med hans egne billeder. På hans hjemmeside finder du et udvalg af hans smukke blomster og havefotos. (DK)
 
Huse i Næstved -
- her finder du en omfattende samling af fotos af huse og bygninger i Næstved by, der er facader, gårdmiljøer, detaljer o.s.v., mange af billederne er suppleret med historiske oplysninger. Forsiden er et kort, hvor man virtuelt kan bevæge sig rundt i byen, man klikker på kortet og får billeder fra den pågældende gade/område. Sitet drives af fotografen Peter Loumann. (DK)
 
Natur-foto.dk -
- præsenterer et bredt udvalg af fotos med naturmotiver - blomster, fugle, andre dyr, kulturhistorie, maritimt, mm. Billederne er eksempler fra fotografen, biolog Leif Bisschop-Larsens store arkiv, som løbende suppleres. (DK).
 
Northzoom -
- er et on-line fotogalleri, som indeholder naturfotografier fra hele Norden. Billeder af den skønne natur i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Åland, Færøerne, Island og Skotland. (DK).
 
Photo-Gallery.dk -
- er Skandinaviens største on-line fotoarkiv, der indeholder i tusindvis af proff. farve- duotone- og S/H fotos, som er klar til brug på web-sites, i nyhedsbreve m.v. - sitet opdateres hver uge med nye årstidsaktuelle billeder. (DK).
 
TerraNaut.dk -
- er et on-line galleri, hvor fotografen Rasmus B. S. Hansen præsenterer billeder fra Danmark og Europa ordnet efter geografisk placering. Fokus er mestendels lagt på natur- og bybilleder. (DK).
 
On-line fotogallerier og billedbureauer:
 
Tom Wagner fotogalleri -
- rummer en samling af fotografen Tom Wagners dejlige fotos, der er macrofotos, landskabsbilleder og fotos fra Silkeborg og omegen. (DK).
 
Yann Arthus-Bertrand -
Fotografen Yann Arthus-Bertrand har også sin egen web-site, med masser af virkelig flotte luftfotos, som vises i en noget større størrelse, end der der findes på Earth From Above. (Int.).
 
Fotografie: Willem Wernsen -
- er en ung hollandsk fotograf, der præsenterer en stor samling utroligt spændende S/H-fotos af mennesker. Willem går meget tæt på, nogen gange er han næsten helt inde under huden på de mennesker, han skildrer, så hans billeder er virkelig noget særligt. (NL).
 
The Ansel Adams Gallery -
- et on-line fotogalleri med mange af fotografen Ansel Adams fantastiske natur- og landskabsbilleder. (USA).
 
Hubble Space Telescope Public Pictures -
Kig en tur ind på Hubble teleskopets hjemmeside, den har et kæmpegalleri med et væld af utroligt flotte billeder af stjerner, planeter, galaxer og m.m. Siten opdateres med nye billeder 1 gang om måneden. (USA).
 
Photo Gallery.org -
- er et on-line fotogalleri med fotos indenfor emnerne dyr, arkitektur, fugle, landskab, natur, mennesker, solnedgange, strukturer og vandfald. (USA).
 
On-line Galerie -
- er et lille fotogalleri med billeder optaget af den tyske fotograf Olaf Schulz. (Tyskland).
 
NASA Photo Gallery -
- er et index til mange tusinde fotos fra det amerikanske rumprogram, der er flg. overordnede emner: astronomi, jorden, rumflyvninger, missioner, solsystemet, robotter, rumfærgen og m.m. (USA).
 
American Pictures -
- er en on-line version af fotografen Jacob Holdt's fantastiske lysbilledshow "American Pictures", der er masser af billeder. (DK).
 
Picture.com -
- er et kæmpe stort billedarkiv, der rummer 1,6 milloner fotos, alle kan uploade deres billeder til Picture.com, der er fotokonkurrencer og m.m. (USA).
 
Jan's undervandsbilleder -
- er et lille web-site hvor amatørfotografen Jan Andersen udstiller en masse flotte og betagne undervandsfotos. Der er billeder fra Danmark, Thailand og Ægypten (Rødehavet). Alle billeder er optaget digitalt med et Sony DSC-P1 digicam. (DK)
.
 

Fotografi generelt:
 
Steve's Digicams -
- er nok nettets største web-site om digitale kameraer, der er daglige nyheder med anmeldelser af nye produker, der er oversigter over næsten alle digicams, med tekniske data og testbilleder, man kan også finde informationer om tilbehør, scannere og m.m. (USA).
 
National Geographic Photography -
- er nok en af verdens bedste on-line fotomagasiner, det er altid opdateret med nye artikler og masser af flotte billeder. (USA).
 
Fotografiets historie - fra camera obscura til det digitale kamera -
- en kort on-line udgave af fotografiets historie, der gennemgår de opfindelser, som har haft størst betydning for fotografiet, og som har gjort, at udviklingen er gået i en bestemt retning og har ført frem til de teknologier, vi i dag anvender.
 
FAQ Den store on-line skærmtest -
- er site hvor man kan kontrollere, om ens skærm er korrekt justeret, og om den er indstillet til at vise millioner af farver, så man får det optimale udbytte af de billeder man betragter på skærmen.
 
FAQ optisk- & digital zoom -
- er en kort og enkel forklaring på begreberne optisk- og digital zoom. (DK).
 
FAQ om genopladlige batterier -
- her finder du en masse tips og gode råd omkring genopladelige batterier til fotobrug. (DK).
 
FAQ om blitzfotografering og røde øjne -
- her finder du en forklaring på problemet røde øjne i forbindelse med bliztfotografering, og nogle gode råd til hvordan man undgår røde øjne, når der fotograferes med blitz. (DK).
 
FAQ om lagring af digitale billeder på ferierejser
- en stibe gode tips og råd omkring lagring og opbevaring af digitale fotos på ferierejser.
 
FAQ om pletter og fejl på digitale fotos
- her finder du en forklaring på de mest alm. fejl og pletter, som ses på digitale fotos.
 
Gør-det-selv bouncer -
- en kort og illustrativ artikel, der med en billedserie viser, hvordan man selv kan lave en bouncer til en batteriblitz af en tom flaske, der har indeholdt drikke-cultura.
 
stereoscopy.com -
- er en portal om stereofotografi, her finder man bare alt om emnet. (USA).
 
megapixel.net -
- er foto-portal, som dækker bredt inden for emnet digital fotografi. (USA).
 
Lonestardigital.com -
- er on-line fotomagasin, der fokuserer på digital fotografi. (USA).
 
Photography Review.com -
- er foto-portal, som dækker bredt inden for emnet fotografi. (USA).
 
Global Photomarathon -
- er den officielle hjemmeside for den globale Internet version af det Københavnske 24 timers fotomarton. (DK).

Dansk Fotohistorisk Selskab -
- er en sammenslutning af mennesker, for hvem det er hobby at studere fotografiets udvikling, og fortidens mere eller mindre primitive kameraer - gamle fotografier, fotolitteratur m.m., kort sagt alt, hvad der går under betegnelsen fotografika. (DK).
 
Gamle Fotografier -
- er et seriøst og gennemarbejdet web-site, der primært henvender sig til dem, som interesserer sig for gamle fotografier og antike fotobøger. (DK).

Downstairs -
- er en fotoklub, som driver et ret avanceret web-site, der info om klubbens aktiviteter, foto-links, galleri, mødekalender, fotokonkurrencer og m.m. (DK).

Online Magazine for All Nature Photographers Wildlife and Nature Photography Instruction -
- er on-line magasin om naturfotografi og et netværk for naturfotografer, der er løbende nye og spændende artikler, et galleri med flotte billeder, foto-links og m.m. (USA).

Digital Photography Review -
- er en af de største web-sites, når det handler om alt det nyeste indenfor digitalt fotoudstyr, der er test af de nye kameraer, og oversigter med tekniske data på alle digitale kameraer. (USA).

imaging-resource -
- er et web-site, der handler om digitale kameraer, fotografi, scannere, printere og m.m. (USA).

photo.net -
- er en portal, der dækker alle fotografiske emner. (USA).

Photo Zone -
- er et web-site med focus på den tekniske side af analog SLR-fotografering, det er grundig og gennemarbejdet site, med masser af information. Engelsksproget. (Tysk).
 

Photo of the day sites (POTD):
 
Steve's Digicams -
- har også en POTD-site, man kan indsende et billede pr. måned, og være heldig at få sit billede vist som "photo of the day", månedens bedste billede bliver præmieret. (USA).
 
wetpixel -
- er et kommercielt web-site, hvor der fokuseres på undevandsfotografi, de har også et POTD på forsiden, det er kun undervandsfotos, der kan deltage. (USA).

Søgning fotografiske emner:
 
The Web's Top Nature & Landscape Photography Pages -
- er et index, med mange links til web-sites, der fokuserer på natur- og landskabsbilleder. (USA).
 
FabFotos -
- er et søgbart emneindex med focus på web-sites, der handler om fotografi. (USA).
 
www.worldphotolocations.com -
- er et vebsite med en samling spændende links til on-line fotogallerier i alverdens lande, det er stedet, hvor man kan blive inspireret til spændende fotorejer, sitet er engelsksproget. (NL)
 

Billedsøgemaskiner:

AltaVista Photo Finder -
På AltaVista har der i flere år været mulighed for at søge efter billeder og grafik, søgeresultaterne præsenteres som thumbnails-fotos, der linker til det web-site, hvor man kan finde originalbilledet. (Int.). Den danske version af AltaVista billedsøgning har en tilsvarende billedsøgningsfunktion. (DK).

alltheweb -
Alltheweb, der er en af de store internationale søgemaskiner, har også en velfungerende billedsøgefunktion, søgeresultaterne præsenteres i form af previews oversigter, den har også mulighed for avanceret søgning, der kan forbedre resultatet af søgningerne. (Int.).

Clipart.com -
Stor spændende site, der indexerer mange hundrede links til sites, hvor man kan downloade clipart, foto's, gifanimationer, 3D-artworks, skrifter og m.m. (USA)

Google Image Search -
Google har lavet en ny søgemaskine, hvor man kan søge efter billeder. Hvis du leder efter et bestemt billede, så prøv Google. (Int).

picsearch -
- er en grafisk søgemaskine, der indexerer fotos, billeder og illustrationer på internettet, den tilbyder søgning på søgeord og emner, der vises preview oversiger med søgeresultaterne, picsearch indexerer ikke pornografiske billeder. Picsearch er gratis for brugerne, og den er ikke plastret til med rekamer. Picsearch er på engelsk (Sverige).


Firmaer:
 
Leica Camera Danmark -
- et site, hvor den danske Leica importør præsentere et udsnit af Leica's sortiment. (DK).
 
Leica's homepage -
- her finder man alt, hvad der værd at vide om Lieca og deres produkter, sitet er tilgænglig på tysk og engelsk. (Tysk).
 
Fujifilm.dk -
- er et web-site med en komplet oversigt over alle Fuji's grafiske og fotografiske produkter, film, kameraer, digicams o.s.v. (DK).
 
Photo Care -
- er primært en on-line udprintningservice, der også tilbyder brugerne at de kan oprette et on-line fotoalbum. (DK).
 
STABIL -
- er et web-site om letvægtstativer i træ, det er altså et lækkert produkt for feinschmeckere, et træstativ giver ikke kolde fingre om vinteren. (Sverige).
 
Raynox lenses -
- producerer og markedsfører et kæmpestort udvalg af widevinkel, tele- og macro- forsatslinser til digicams. (USA).
 
Lowepro Inc. -
 
MANFROTTO -
 
Photografica.com -
 
Agfa.dk -
 
Canon.dk -
 
EPSON.dk -
 
KODAK.dk -
 
Olympus.dk -
 
Sony -
 
Ilford -
 

Undervisning:
 
Fatamorgana, Danmark fotografiske billedkunstskole -
- tilbyder undervisning til personer, der ønsker at uddanne sig til fotografiske billedkunstnere eller dokumentarfotografer. (DK)
 

Software:
 
Lemke Software -
- er udvikleren af sharewareprogrammet GraphicConverter, der et helt fantastisk billedbehandlingsprogram, der kan alt det, de store, dyre programmer kan, plus en hel del mere, programmet kan downloades direkte fra siden. (Mac) (Tysk).
 
Apple Photo -
- er et velfungerende og lækkert program til organisering, håndtering og redigering af digitale fotos, iPhoto er freeware. (Mac) (USA).
 
The Panorama Factory -
- er et web-site for et stykke software til fremstilling af panoramabilleder. (PC) (USA).
 
Adobe Photoshop -
- er det suverent bedste billedbehandingsprogram, på Adobe's web-site kan man hente en 30 dage gratis prøveversion. (PC & Mac) (USA)

Diverse:
 
Dansk Journalistforbund -
På Dansk Journalistforbund's hjemmeside kan man hente en gratis PDF-fil, der meget detaljeret belyser, hvordan fotografer og medier bør forholde sig til den lovgivning, der beskytter privatlivets fred, direkte link til PDF-filen. (DK).
 


© 2000 Niels Ebbesen - grafiker & fotograf
Valhals Plads 23 · 3650 Ølstykke · +45 47 17 56 22 · +45 40 33 69 40
info@niels-ebbesen.net · www.niels-ebbesen.net